Relatietherapie

Relatietherapie bij middelengebruik en/of ADHD

Als je voelt dat je relatie de herfst is ingegaan, hoeft dat niet te betekenen dat er een koude winter op komst is. Geef jullie relatie een nieuw begin en laat de schoonheid van jullie herfstkleuren stralen!

Middelengebruik

Hebben jullie het gevoel dat jullie eigen middelengebruik (alcohol, andere drugs, medicijnen) en/of dat van jullie partner jullie relatie heeft veranderd? Misschien waren vroeger festivals, feesten of ontspannen met een drankje/blowtje dat wat jullie een gevoel van verbondenheid en vertrouwdheid gaf? Maar nu leidt jullie gebruik tot frequente ruzies en een gevoel van eenzaamheid? Of misschien houd je je gebruik geheim voor je partner en vraag je je tegelijkertijd af of dit geheim jullie relatie schaadt? Komen jullie vaak in verschillende en/of schijnbaar onvoorspelbare stemmingswisselingen terecht? Maken jullie ruzie over welk gedrag onder invloed nog “normaal” is of hebben jullie verschillende belevingen van jullie gedrag onder invloed? Hebben jullie de indruk dat één van jullie de ander meesleept in (meer/ongewenst) gebruik?

ADHD

Hebben jullie allebei of één van jullie AD(H)D, en voelt dit als een belasting voor jullie relatie? Hebben jullie vaak ruzie over verschillen in jullie manier van plannen en organiseren, in punctualiteit, betrouwbaarheid, prioriteiten stellen, slaappatronen? Maken jullie ruzie over jullie definities van chaos en orde, over planning en spontaniteit, over de “juiste” balans tussen werk en privé, over het uitstelgedrag van je partner? Komen jullie vaak in verschillende en/of schijnbaar onvoorspelbare stemmingswisselingen terecht?

Of komen deze problemen samen voor in jullie relatie?

Ik kan jullie helpen om:

– jullie relatie een nieuwe richting te geven

– samen te ontdekken welke waarden voor jullie NU belangrijk zijn als individu en als koppel

– te ontdekken welke vorm jullie aan deze waarden willen geven en hoe jullie ruimte kunnen maken voor de waarden die jullie niet delen

– beter met elkaar te communiceren

– je eigen emoties en die van je partner beter te begrijpen en deze samen te leren reguleren

– leren om je eigen sterke punten en die van je partner beter te gebruiken in jullie leven thuis

– een gezamenlijke manier van plannen en organiseren te ontwikkelen die goed werkt voor jullie als koppel

– een gezamenlijke balans tussen werk en privé vinden die aansluit bij jullie verschillende behoeften

– veranderingen aan te brengen in jullie middelengebruik om jullie relatie te versterken


Praktische informatie:

→ Trajecten: 10 sessies x 60 min/10 sessies x 90 min

→ Betalingsmogelijkheden:

Per sessie:

60 min €105

90 min €135

Het hele traject in één keer (10% korting):

10 sessies x 60 min €945

10 sessies x 90 min: €1215

Kennismakingsgesprek: €45

Wat is het verschil tussen sessies van 60 en 90 minuten?

In een lange sessie hebben jullie meer tijd om nieuwe technieken in de sessie te oefenen, ook is er meer ruimte om dieper op de belangrijkste onderwerpen in te gaan.

Als jullie kiezen voor de 60 min sessies is het belangrijk dat jullie tussen de sessies door nog meer tijd nemen om te oefenen.

Als (een van) jullie zowel AD(H)D als middelengebruik wil behandelen in de sessies, of een van jullie AD(H)D en de ander het middelengebruik, zijn de 90 min sessies aan te bevelen.


Neem contact op om een kennismakingsgesprek te boeken

Wil je op de hoogte blijven van mijn aanbod? Abonneer je hier op mijn nieuwsbrief.

Cliënten vertellen