Intro Nederlands

Emoties zijn een steeds wisselend landschap dat we voortdurend proberen te veranderen als we het niet in toom kunnen houden of nieuwe wegen willen verkennen. Middelengebruik, overeten en ander plezierig gedrag is altijd een manier geweest om het te doen.


Als je drinkt, andere drugs gebruikt en/of gokt/last hebt van eetbuien en je vraagt je af of het echt een probleem is, of je hebt gemerkt dat je gewoonten veranderd zijn sinds er iets anders in je leven is gebeurd en je wilt er gewoon voor zorgen dat ze niet uit de hand lopen, of misschien wil je het minder gaan doen, of misschien wel stoppen.

In ieder geval kan ik je helpen om:

→ te begrijpen waarom je het doet

→te begrijpen hoe je gokken/gebruik van verschillende middelen/eetpatroon met elkaar verbonden zijn

→ de gevolgen voor je gezondheid en sociale leven te onderzoeken

→ te werken aan eventuele onderliggende problemen (zoals eenzaamheid, frustratie, (sociale) angst, levensveranderingen, negatief zelfbeeld enz.)

minder te drinken/gebruiken/gokken

→ slechts met één van de middelen die je gebruikt te stoppen

→ er helemaal mee te stoppen

→ een gezond eetpatroon te ontwikkelen

→ een gezonde relatie met je lichaam op te bouwen

Je kun hieronder meer lezen en contact met mij opnemen.

Wil je op de hoogte blijven van mijn aanbod? Abonneer je hier op mijn maandelijkse nieuwsbrief.

Andere blog posts

Over mijn angst heen komen?

Waarom tijd nemen om “over mijn angst heen te komen” onzin is of wat ik als psycholoog van mijn kunstschaatscoach heb geleerd


Tijdens de voorbereiding op mijn tweede schaatstest heb ik ooit een heftige val meegemaakt en ik ben een hersenschudding opgelopen. […] Tegen mijn coach zeggen: “Ik wil die oefening vandaag niet doen, ik heb meer tijd nodig om over mijn angst heen te komen” was mijn poging om de angst te vermijden, ertegen te vechten… … More Over mijn angst heen komen?

Stoppen met altijd gelukkig te willen zijn

Alles wat ik wil voor Kerst is stoppen met altijd gelukkig te willen zijn


Zo vaak hoor ik mensen zeggen dat ze altijd gelukkig moeten zijn, altijd goed moeten presteren, enzovoort, en dit heeft iets te maken met de boodschappen die we overal vandaan krijgen in onze maatschappij. Soms is middelengebruik, van welke soort dan ook, een manier om in een bubbel te stappen waarin deze dingen allemaal waar lijken te zijn. Of op zijn minst een bubbel waarin … More Stoppen met altijd gelukkig te willen zijn

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.