Intro Nederlands

Emoties zijn een steeds wisselend landschap dat we voortdurend proberen te veranderen als we het niet in toom kunnen houden of nieuwe wegen willen verkennen. Middelengebruik en ander plezierig gedrag is altijd een manier geweest om het te doen.


Als je drinkt, andere drugs gebruikt en/of gokt en je vraagt je af of het echt een probleem is, of je hebt gemerkt dat je gewoonten veranderd zijn sinds er iets anders in je leven is gebeurd en je wilt er gewoon voor zorgen dat ze niet uit de hand lopen, of misschien wil je het minder gaan doen, of misschien wel stoppen.

In ieder geval kan ik je helpen om:

→ te begrijpen waarom je het doet

→te begrijpen hoe je gokken/gebruik van verschillende middelen met elkaar verbonden zijn

→ de gevolgen voor je gezondheid en sociale leven te onderzoeken

→ te werken aan eventuele onderliggende problemen (zoals eenzaamheid, frustratie, (sociale) angst, levensveranderingen, enz.)

minder te drinken/gebruiken/gokken

→ slechts met één van de middelen die je gebruikt te stoppen

→ er helemaal mee te stoppen

Je kun hieronder meer lezen en contact met mij opnemen.

Wil je op de hoogte blijven van mijn aanbod? Abonneer je hier op mijn maandelijkse nieuwsbrief.

Andere blog posts

Angst en opwinding

Angst en opwinding zijn als de neus en de staart van een skateboard


Het heeft iets opwindends en bevredigends om je grenzen te overschrijden, moedig te zijn en uitdrukking te vinden voor wat je in je lichaam voelt. Het gaat goed als je met genoeg gezond verstand wat kalmte in de waanzin kunt brengen, als je de signalen van je angst serieus kunt nemen wanneer je op het punt staat … More Angst en opwinding

Wat is erger

Wat is erger: Een ‘gokprobleem’ of een ‘cocaïneverslaving’?


Iemand zei ooit tegen mij: “Ik had liever een cocaïneverslaving dan dit gokprobleem, want je kunt lichamelijk niet zoveel cocaïne gebruiken om je failliet te laten gaan”. Mijn eerste impuls was om hem uit te leggen dat dit ook geen goede optie is, en om hem te vertellen over cocaïnegebruikers die ik ontmoette en die wensten dat … More Wat is erger

Schilderen met spiegels

Schilderen met spiegels


Voor mij is therapie een spiegel voorhouden aan mijn cliënt, een spiegel die een extra tint van haar/zijn verhaal weerkaatst en uitnodigt tot nadenken.
Het verhaal dat ik hoor, zie en voel gaat door de filters van mijn eigen waarneming en invulling, soms door mijn eigen taalvaardigheid, voordat het als een reflectie terugkomt bij mijn cliënt.
More Schilderen met spiegels

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.